Ποιοι Είμαστε - Εμβρυομητρική Ιατρική
387
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-387,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Ποιοι Είμαστε

Εμβρυομητρική Ιατρική

Η Εμβρυο-μητρική Ιατρική ιδρύθηκε το 2008 από την Dr Αθηνά Σούκα και τον Dr Αθανάσιο Πιλάλη με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προγεννητικού ελέγχου και συμβουλευτικής στους μέλλοντες γονείς.

Dr Αθηνά Σούκα

H Dr Αθηνά Σούκα είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογία στα νοσοκομεία St Thomas Hospital και Lewisham Hospital του Λονδίνου και στην Α Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Εκπαιδεύθηκε επί 5ετία στην εμβρυο-μητρική ιατρική στο Harris Birthright research Centre for Fetal Medicine στο King’s College Hospital του Λονδίνου με την επίβλεψη του καθηγητή Κ.Νικολαϊδη και στη συνέχεια εργάστηκε στο ίδιο εξειδικευμένο κέντρο ως consultant in Fetal Medicine.

H Dr Σούκα ήταν επιστημονικός συνεργάτης στην Α Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα τη διάγνωση ανατομικών ανωμαλιών στο πρώτο τρίμηνο της κύησης. Υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Εμβρύου στην Γ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αττικόν για μια πενταετία. Το τμήμα αυτό προσέφερε υπηρεσίες προγεννητικού ελέγχου στον τοπικό πληθυσμό και ήταν κέντρο αναφοράς για επιπλεγμένες κυήσεις. Επίσης εκπαίδευσε νεώτερους ιατρούς και διενήργησε σειρά ερευνητικών μελετών.

Από το 2007 διευθύνει το τμήμα Υπερήχων και Ιατρικής Εμβρύου του Μαιευτηρίου Λητώ. Το τμήμα στελεχώνεται από ιατρούς εξειδικευμένους στην ιατρική του εμβρύου και έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες σε ειδικές εξετάσεις και επεμβάσεις στο έμβρυο ενώ επίσης πραγματοποιείται σημαντικό ερευνητικό έργο. Η Dr Σούκα είναι κάτοχος του Diploma in Fetal Medicine (awarded by the Fetal Medicine Foundation, London), εξεταστής για την Ελλάδα εκ μέρους του Fetal Medicine Foundation και επικεφαλής της επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία για την κατάρτιση πρωτοκόλλων υπερηχογραφικής παρακολούθησης στην εγκυμοσύνη.

H Dr Σούκα έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες τις οποίες συχνά παρουσιάζει σε ελληνικά και διθνή συνέδρια. Λόγω της μακρόχρονης ερευνητικής της εμπειρίας είναι εξεταστής (reviewer) σε πολλά διεθνή ιατρικά έντυπα ενώ είναι επίσης international editor για το επιστημονικό περιοδικό Acta Obstetrica Gynecologica Scandinavica.

Dr Αθανάσιος Πιλάλης

Αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογία στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής/Γυναικολογίας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, όπου εκπαιδεύθηκε επί 4ετία στο Τμήμα Υπερήχων και Προγεννητικού Ελέγχου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Α. Αντσακλή.

Κατόπιν εκπαιδεύτηκε περαιτέρω και εξειδίκευση εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Εμβρύου στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine στο νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη.

Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής/Γυναικολογίας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τη μελέτη της ροής των μητριαίων αρτηριών στις 11-14 εβδομάδες για την πρόβλεψη προεκλαμψίας και ενδομήτριας καθυστέρησης της ανάπτυξης. Έχει επίσης διατελέσει έμμισθος λέκτορας ΠΔ 407/80 καθώς και έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στη Γ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟ».

Είναι κάτοχος του Diploma in Fetal Medicine (Fetal Medicine Foundation, London) και της άδειας εκτέλεσης υπερήχων του Υπουργείου Υγείας. Διαθέτει σημαντικό ερευνητικό έργο και έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε όλα τα μεγάλα διεθνή περιοδικά της ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας και προγεννητικού ελέγχου. Σε ορισμένα περιοδικά έχει επίσης διατελέσει κριτής άλλων δημοσιεύσεων. Είναι συχνά ομιλητής για θέματα υπερήχων και προγεννητικού ελέγχου σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Εργάζεται ως ιδιώτης με εξειδίκευση στους υπερήχους Μαιευτικής και Γυναικολογίας και τον προγεννητικό έλεγχο.

Ο Χώρος μας

Κλείστε ραντεβού για επίσκεψη στη κλινική μας