Υπερηχογράφημα 20-23 εβδομάδων - Εμβρυομητρική Ιατρική
472
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-472,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Υπερηχογράφημα 20-23 εβδομάδων

Το υπερηχογράφημα στις 20-23 εβδομάδες (Υπερηχογράφημα Β΄επιπέδου)

Το υπερηχογράφημα δευτέρου επιπέδου γίνεται στις 20-23 εβδομάδες και περιλαμβάνει μία σειρά μετρήσεων για τον έλεγχο της ανάπτυξης του εμβρύου, τον έλεγχο του πλακούντα και την εκτίμηση του αμνιακού υγρού και κυρίως τον αναλυτικό έλεγχο των οργάνων του εμβρύου. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι ο υπερηχογραφικός έλεγχος μπορεί να διαγνώσει τις περισσότερες από τις σοβαρές ανωμαλίες, αλλά όχι όλες.

 

Το έμβρυο επίσης ελέγχεται επίσης για δείκτες (σημάδια) χρωμοσωμικών ανωμαλιών.

 

Το υπερηχογράφημα Β’ επιπέδου ολοκληρώνεται με τη μελέτη της ροής του αίματος στις μητριαίες αρτηρίες της μητέρας με έγχρωμο υπερηχογράφημα Doppler και με τη μέτρηση του μήκους του τραχήλου. Με τις δύο αυτές νέες μεθόδους παίρνουμε πληροφορίες για την πιθανότητα εμφάνισης σημαντικών προβλημάτων στην εγκυμοσύνη (προεκλαμψία/ανεπάρκεια πλακούντα και πρόωρος τοκετός αντίστοιχα).